Арестуваха български тираджия, замервал в движение коли на път в Полша

0
Заплашват го до 5 години затвор
Заплашват го до 5 години затвор

34-годишен гражданин на България е бил арестуван в Полша и ще отговаря за увреждане на чужда собственост

Това съобщи околийската полицейска служба в Соколка, Подласка област, предаде OFF News.

Докато карал товарно „Рено“ българинът замервал с различни предмети каращото в съседната лента БМВ. За подобно престъпление полският наказателен кодекс предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Инцидентът е станал към 4 часа следобед в неделя. Тогава полицаите от Соклка получили информация, че откъм Бялисток в посока на Аугустов пътува ТИР, чийто шофьор мята различни предмети през прозореца на кабината, като не просто ги мятал, а замервал с тях пътуващата успоредно на камиона кола.

На една от отбивките в Корицин пътни полицаи забелязали описания камион, при тях бил спрял и потърпевшият с БМВ-то. Той разказал, че си пътувал по една от улиците в Бялисток когато видял, че каращият след него камион минава в дясното платно и тръгнал да го изпреварва отдясно. Щом лекият и товарният автомобил се изравнили, шофьорът на „Рено“-то започнал да хвърля по БМВ-то най-различни предмети, в т. ч. и бутилка.

Униформените установили, че извършителят е 34-годишен гражданин на България, който не успял да обясни пред тях поведението си. В резултат на действията му били нанесени щети по леката кола – счупен преден прозорец, повредени били предната дясна врата и десният фар. Стойността на щетите е около 15 хиляди злоти, което по днешен курс прави около 6400 лева.

Българският шофьор е задържан в полицейския арест и предстои да му бъде повдигнато обвинение за повреждане на чуждо имущество, съобщи говорителят на Подласката полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари