Анка крещяла за помощ, тръгнала боса с детето в ръце

1
Осиновителката на детето се ползва с висок авторитет в квартала си
Осиновителката на детето се ползва с висок авторитет в квартала си Снимка: Марица

Секунди след инцидента Анка изпаднала в ужас. Викала като обезумяла, крещяла на турски за помощ, тичала е боса с детето на ръце

Това споделиха в съдебната зала защитниците на 42-годишната осиновителка, предаде репортер на "Марица".

Адвокатите възроптаха срещу брифингите на прокуратурата и публикациите в медиите относно Анка и заявиха, че съвсем тенденциозно жената вече е осъдена. "От наличните доказателства не може да се направи извод, че тя е извършителка. Прокуратурата не коментира показанията на разпитаните свидетели. Те описват Анка като лице, което се грижи за детето и е осигурило изключително добри условия. Проверките на социалните не са констатирали, че по отношение на детето се упражнява по някакъв начин малтретиране. Не беше споменат и разпита на личния лекар на детето. При прегледите е било събличано и не е имало наранявания", посочиха защитниците.

Съдът решава дали да остави в ареста жената, обвинена в малтретиране на осиновеното си момиченце

По думите им тежките травми на детето са факт, но не ясно как точно са получени. "Факт е, че има ухапвания по детето. Майката е изпаднала в ужас, хапала го е, за да се опита да го събуди и да върне в съзнание. Не може да се изведе обосновано предположение за авторство. Има данни, че детето е паднало, наранило се е и е получило хематом. Има данни от свидетел, че е видял рана на главата на момиченцето и че е течала кръв. Трябва да се има предвид, че освен спалня, в стаята има шкафове, има ръбове", посочиха адвокатите в съдебната зала.

Те бяха категорични, че при по-лека мярка няма опасност Анка да се укрие. На изказването на прокуратурата, че това е напълно възможно, предвид, че има роднини в Германия, адвокатите отговориха, че тя трайно живее в България, има постоянен адрес, както и че близките ѝ са починали. Това че има роднини в чужбина не може да се счита за причина, че тя ще избяга, смятат защитниците и посочиха, че Анка се ползва с висок авторитет в квартала си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Гражданин
    Съжалявам да го напиша, но най-вероятно детето е било с проблеми в развитието си, имам предвид не само психически, а цялостно изоставане. Това не са деца чакани и желани, а напротив и си носят дефицитите. Вижте майките на нормалните двегодишни как едва ги опазват, а представете си какво е с хиперактивно дете, неспящо и пищящо.
  • 19
    2
    colibri
    Не зная защо, но ми се струва,че осиновителката изобщо,още при първоначалния подбор е трябвало да бъде отхвърлена-без образование, без работа... Кой е направил оценка за психологическата и пригодност,как е минала обучението за приемен родител, как изобщо е попълнила документите за кандидатстване/НЕГРАМОТНА-според прокуратурата/?Имам още много въпроси...Как се наемат 2-ма адвокати-при условие, че нямаш доходи? БХК?
  • 21
    1
    Калоян
    С висок авторитет се ползвала жената.... във високо моралния квартал където живее хахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари