Ангелският глас на една българка огласи парижките балкони

2
Може ли музиката да бъде лекарство?
Може ли музиката да бъде лекарство?

Кризата заради коронавируса блокира Александра във френската столица

Може ли музиката да бъде лекарство? Ангелският глас на една българка огласи парижките балкони. Александра Панайотова е една от хилядите жители на Париж, които всяка вечер си определят среща по терасите на своите домове в опит да повдигнат духа си по време на карантината, предава NOVA.

Има само две места в света, където можем да живеем щастливо - у дома и в Париж, казва Хемингуей, вероятно без да знае, че 100 години по-късно тези негови думи ще имат повече смисъл от всякога.

У дома, и то в Париж, хиляди жители на френската столица приеха буквално посланието на именития писател и посрещат с усмивка дните под карантина.

Александра Панайотова е влюбена в музиката и живота. Занимава се професионално с пеене, като разделя времето си между Париж и София. Но кризата с коронавируса я задържа за по-дълго във френската столица.

Три съседки на българката там излизат първи на балкона. Танцуват и задават тон на ежедневна, забавна програма. А часът и мястото на срещата остават непроменени - точно в 19.30, на домашната тераса.

Инициативата прегръщат и други съседи на Алекс и нетърпеливо очакват следващото балконно изпълнение. Посрещат дори пролетта от терасите заедно, като изработват цветя с подръчни материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари