Ангелов: За какъв реалистичен план говорите, когато има толкова много неизвестни за COVID-19?

0
Да се държим за науката при овладяването на коронавируса, предлага министър Ангелов
Да се държим за науката при овладяването на коронавируса, предлага министър Ангелов Снимка: Канал 3

Грип и COVID- 19 са две абсолютно различни заболявания, които нямат нищо общо помежду си, подчерта министърът на здравеопазването

"Считам, че е невъзможно да се направи план за коронавируса по подобие на плана за пандемичния грип". Това сподели пред депутатите от трибуната на Народното събрание министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на разискванията за коронавируса, пише Канал 3. 

"Заставам пред вас, осъзнавайки цялата отговорност, която нося заедно с екипа всички български лекари и медицински сестри в България. В кулоарите ви казах, че ми е много трудно да разбирам политиката, когато говорим за решаването на проблемите на българските граждани в условията на здравна криза", обяви министърът.

"Не знам за какъв реалистичен план говорим за COVID-19 и за каква респираторна инфекция говорим. Не знам кой за какво ще се хваща и кой какви намерения има да прави, но аз ви предлагам да се хващаме и да се държим здраво само и единствено за науката. В тази връзка държа да подчертая дебело, че грип и COVID- 19 са две абсолютно различни заболявания, които нямат нищо общо помежду си", коментира още министър Ангелов.

Той напомни, че лечение за коронавируса няма.

"Ваксина за грип има, ваксина за COVID-19 няма. За какъв реалистичен план говорите, когато има толкова много неизвестни неща за COVID-19?", попита проф. Ангелов народните избраници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари