Ангела Меркел: Германия издържа теста с коронавируса

0
Канцлерът предупреди хората да не допускат бдителността им да бъде притъпена от измамно чувство за сигурност
Канцлерът предупреди хората да не допускат бдителността им да бъде притъпена от измамно чувство за сигурност Снимка: БГНЕС

Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че нейната страна до момента е "издържала" теста с коронавируса, но добави, че все още предстои тежка работа за ограничаването на пандемията от COVID-19, предаде ДПА.

"До момента издържахме теста твърде добре", каза Меркел в редовното си седмично видеообръщение.

"Огромната част от хората в нашата страна се ръководеха от предпазливост, здрав разум и отговорност за към околните". Меркел предупреди хората да не допускат бдителността им да бъде притъпена от измамно чувство за сигурност. "Сега някои хора вярват, че след като нямаше страдание в огромни мащаби, опасността не е била толкова голяма. Това е заблуда!", цитира думите й БТА.

Консервативната канцлерка изрази надежда, че по-нататъшното облекчаване на ограниченията заради коронавируса ще стане възможно, но каза, че разчита хората да продължат да бъдат отговорни. Въпреки че в Германия има голям брой заразени с коронавирус, броят на смъртните случаи остана сравнително нисък. Новите случаи спаднаха рязко, откакто през март правителството на Меркел въведе поредица от ограничения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари