Ангел Русев бе удостоен със значка на областния управител

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров удостои със значка за високи постижения в областта на спорта и за отлично представяне на Европейското първенство по вдигане на тежести през настоящата година известния русенски спортист Ангел Русев.

Това се случи днес по време на официалното посрещане на възпитаниците на тежкоатлетически спортен клуб „Русе“, участвали в тазгодишното Европейско първенство по вдигане на тежести, което се проведе в периода между 6-ти и 13-ти април в Батуми, Грузия.

Там русенецът стана вицеевропейски шампион в двубоя по вдигане на тежести в категория до 55 килограма и постигна двубой от 256 килограма в двете движения. В първото движение – изхвърляне, той записа два успешни опита, съответно на 105 и 110 килограма, което му донесе четвърто място. При второто движение – изтласкване Ангел Русев също успя да запиши два успешни опита, на 138 и на 146 килограма, които се оказаха напълно достатъчни за златото в това движение. Освен това записаното постижение от 146 килограма се превърна и в нов европейски рекорд в юношеската възраст.

През 2018-а освен бронзовия медал в изтласкването от Световното първенство, шестте световни рекорда и шестото място в двубоя от първенството на планетата за мъже в Ашхабад, възпитаникът на треньорите Кристина и Радослав Атанасови стана европейски шампион при 17-годишните и се нареди пети на европейското за мъже в Букурещ. В българската класация за Топ 10 на годината Ангел Русев изпревари европейските вицешампиони за мъже Стилян Гроздев и Георги Шиков. Той е и единственият щангист, спечелил през годината медал от шампионата на планетата, а също така беше обявен и за най-добър щангист на годината от Българската федерация по вдигане на тежести.

Сред множеството от гости, които засвидетелстваха лично уважението си към Ангел Русев или по-известен като момчето с множеството рекорди бяха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народните представители Пламен Нунев и д-р Андриан Райков, заместник-кмета по хуманитарни дейности на Община Русе Иван Григоров, началникът на Регионалното управление по образованието д-р Росица Георгиева и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари