Андрей Ковачев: Може да ни приемат в Шенген напролет само с редовно правителство

0
Няма как да имаш доверие към страна, която прави четири пъти парламентарни избори и се готви да прави пети път нови, коментира евродепутатът
Няма как да имаш доверие към страна, която прави четири пъти парламентарни избори и се готви да прави пети път нови, коментира евродепутатът Снимка: БГНЕС

Няма как да имаш доверие към страна, която прави четири пъти парламентарни избори и се готви да прави пети път нови, коментира евродепутатът

Само с редовно правителство имаме шанс през пролетта или лятото да бъдем приети в Шенгенското пространство, затова трябва колкото се може по-бързо страната ни да сформира такова. Това коментира за БНР евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев ден преди от общността да вземат решение дали ще приемат България, Румъния и Хърватия

Причината е, че позицията на страните членки на пространството е, че след като няма редовен кабинет, няма с кого да работят и да създават доверие.

„Това, което съществува сега е политическото недоверие. Няма как да имаш доверие към страна, която прави четири пъти парламентарни избори, не излъчва правителство и се готви да прави пети път нови.

По всяка вероятност ще има отлагане, но то няма да е само на България, а и на Румъния, тъй като сме в една и съща процедура. Заблуда е това разделяне, за което се говори.

Довечера имаме среща с канцлера на Австрия и ще разговаряме за техните притеснения. Те са свързани с миграционния натиск и това е нормално, имайки предвид, че по думите на канцлера 40% от мигрантите са минали по пътя Турция – БългарияРумъния – Унгария – Австрия, коментира Ковачев.

Той допълни още, че всичко трябва да бъде обсъдено в ясна и спокойна атмосфера, да се види и какъв да бъде ефективният ангажимент на Европейската гранична и брегова охрана. Ковачев смята, че от Фронтекс трябва да се ангажират с повече персонално присъствие, но ефективно, а не само с командировани хора, които не допринасят за сигурността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Айде бе?
    Бе у какъв какъв шенген ще ходите, какво €вро ви е изпило мозъка, бе, нещастници алчни??? До половин - една година няма да съществува €врогейски съюз, а Путин ще е излекувал и €вроатлантизма ви, и педерастията ви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари