Анастасия Мозер: Бойко Борисов няма алтернатива

0
Тя заяви, че подкрепя управляващите от ГЕРБ
Тя заяви, че подкрепя управляващите от ГЕРБ Видео: БНТ

''Единственото нещо, което може да компрометира демокрацията, е корупцията'', това заяви Анастасия Мозер, народен представител в няколко парламента след промените, при гостуването си на предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Тя представи книгата "Анастасия Мозер. Щрихи от един живот в трудно време" на автора Драголюб Гаджев.

Мозер изтъкна това, че не разбира хората, които днес имат някаква носталгия по социализма, тъй като тя знае, че не е било хубаво.

Водещият Любенов я запита коя е най-голяма политическа личност за България след промените през 1989г., а тя посочи Иван Костов, отбелязвайки, че той е направил много за демократичните промени в България.

''В Америка бият малко повече през пръстите, когато хванат някой за корупция. А тук, Вие знаете, корупция има, но много малко хора са истински наказани. Затова сега се надявам Комисията, че ще започне да си върши работата. Но това са неща, с които правителството трябва да се занимае сериозно, защото откога ги гонят тези кредитни милионери и други, но все още никой не е попаднал, където му е мястото. И пак да спомена, че за мен единственото нещо, което може да компрометира демокрацията, е корупцията. И също така в България все още няма абсолютно независима съдебна власт, което също е голям проблем, защото без това няма и демокрация'', коментира Мозер.

Тя заяви, че подкрепя управляващите от ГЕРБ и добави, че Бойко Борисов в момента няма алтернатива.

''Дали го харесвам точно е друг въпрос (б.р. Бойко Борисов), но той в момента няма друга алтернатива. Той трябва да се научи да бъде малко по-сговорчив. Защото и той се мислеше за най-големия, най-силния, а не е така - виждате по изборите вече няма това абсолютно мнозинство. И, ако не искаме на следващите избори да има пак някаква неприятна изненада, той трябва да се научи да търси сътрудничество на сродни партии и организации, за да може демокрацията да върви напред'', добави Анастасия Мозер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари