Ананиев: Връщаме част от мерките при преминаване на прага от 200 болни на ден

1
Това заяви здравния министър по време на откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“
Това заяви здравния министър по време на откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ Снимка: БГНЕС

Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките

Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Здравният министър уточни, че засега не се предвиждат нови мерки, но това не означавало, че процесът на развитие на заразата не се наблюдава. „Ако наистина ескалира, ние сме готови във всеки един момент да вземем необходимите мерки. Просто трябва да спазваме дисциплината и дистанцията, както и да носим маски”, призова Ананиев.

Той коментира и рекордния брой нови случаи на COVID-19, регистрирани за ден в столицата. „В София наистина тази сутрин бяха 86 души, но това не е някакво голямо нарастване, в контекста на големия брой хора, които живеят в столицата. Съпоставено с другите областни градове, не е някакъв пик, макар че ме притеснява”, сподели още той.

Ананиев допълни, че контролът в цялата страна е засилен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари