"Амазон" планира рекордни съкращения

0
Компанията се готви да съкрати близо 10 хиляди служители
Компанията се готви да съкрати близо 10 хиляди служители

Компанията се готви да съкрати близо 10 хиляди служители

Още тази седмица гигантът "Амазон" се готви за съкращаване на приблизително 10 хиляди души - основно в подразделенията за търговия на дребно, устройствата и човешките ресурси.

Това пише "Ню Йорк таймс", като се позовава на свои източници, предаде "Дневник". Това биха били най-големите съкращения в историята на компанията.

Само преди дни "Мета" - компанията - собственик на социалната мрежа "Фейсбук" - обяви рекордни съкращения на 13% от работната си сила, първи уволнения на персонал.

"Туитър" направи същото с половината си служители, дни след като бе завършено придобиването ѝ от милиардера Илон Мъск в края на октомври.

Ако "Амазон" потвърди описания брой, ще се раздели с близо три процента от корпоративните си служители и 1% от глобалната работна сила от 1.5 млн. души (основно хора, работещи почасово).

Компанията настоява, че има опит със затягането на коланите и в последните месеци е спяла или забавила някои от инициативите си - от Amazon Care (здравна услуга) до малкия робот за доставка Scout или дъщерната Fabric.com, доставяла шивашки материали в продължение на три десетилетия. През октомври бе спрян процес на запълване на 10 хил. свободни позиции в търговията на дребно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Уф,
    И да фалира – през уя ми е!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари