Ало измамници върнаха 40 000 лева

0
Размина им се с условни присъди
Размина им се с условни присъди

Задържани на 19 март т.г. трима извършители на серия ало измами напуснаха килиите на следствения арест, след като възстановиха оплячкосаните от жертвите си 40 бона и сключиха споразумение с наблюдаващия прокурор, по силата на което получиха 3-годишни присъди при 5-годишен отлагателен срок за изтърпяване, пише Монитор.

50-годишният жител на русенското градче Ветово Димитър Парушев – Стържито и баща и син Васко и Крум Васкови от монтанското село Расово застанаха пред Темида по обвинение, че за времето от 17 декември м.г. до към 28 февруари т.г. в съучастие са успели да подлъжат 8 души на възраст от 63 до 72 години,  уж че помагат на органите на МВР за залавянето на опасни мошеници.

Стържито се е представял за служител на „Криминална полиция“, следовател от Националната следствена служба и дори за главния прокурор Цацаров. Той бе спипан до бензиностанция край Русе, часове по-късно в заложен предварително капан на центъра на град Бяла попаднаха представителите на фамилия Васкови.

От автомобила „Мазда“ ,с който се придвижвали криминалистите, иззеха  златни накити и 9970 лв.  „плячка“ от току-що приключил „набег" във Враца, където жертви се оказали трима пенсионери.

По силата на споразумението, потвърдено от състав на старозагорския районен съд от тримата подсъдими са отнети в полза на държавата 6 автомобила: "Пежо 406","Опел Астра", "Фиат Пунто", "Мазда",  "Фолксваген Пасат" и  "Мерцедес C 270", използвани при извършване на измамите или придобити от плячката.

Тримата подсъдими прекараха почти половин година в килиите на следствието. Стържито на няколко пъти пробва промяна за постоянната мярка под претекст, че му предстои сърдечна операция, но съдът в Стара Загора не се съгласи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари