Ало измамник, взел 40 бона от старица,твърди, че няма никакви средства

0
Велислав е в ареста вече седми месец и нямало как да заплати дори парична гаранция
Велислав е в ареста вече седми месец и нямало как да заплати дори парична гаранция Снимка: Флагман

 

Велислав Величков Петров, който в началото на януари тази година бе задържан заради изнудване и заплашване на бургаска пенсионерка, остава зад решетките.

Това днес реши Бургаският окръжен съд, като остави без уважение искането на Велислав за промяна на мярката за неотклонение -  от „задържане под стража” в „подписка”, пише Флагман.бг

„Моля да ми бъде изменена мярката за неотклонение. Гарантирам, че ако бъда освободен с подписка,  ще се прибера на постоянния си адрес при майка ми и баща ми”, заяви пред съдия Светлин Иванов обвиняемият Велислав.

Припомняме, че Велислав и още двама души от бандата му заплашваха по особено жесток начин старица от бургаския ж.к. "Изгрев" в продължение на един месец. Мъжът измъкнал от пенсионерката сумата от 39 200 лв. против волята й, като я тормозел по телефона, че ако не му даде пари, ще взриви жилището й.

Предвид множеството доказателства по случая и това, че Велислав, който е родом от Велико Търново, но живее в Свищов, и факта, че не е трудово ангажиран, Бургаският окръжен съд реши, че обвиняемият има възможност да се укрие или да извърши ново престъпление. 

За извършена на такова деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години. Велислав е в ареста вече седми месец, не разполагал с никакви средства и нямало как да заплати дори парична гаранция, мотивираше се адвокатът му днес в съда.

Опасността от укриване, според съда е, че въпреки че има постоянен адрес в Свищов, обвиняемият не го е обитавал значителен период от време, преди извършване на настоящото деяние. Напротив – самият Велислав твърди, че пътувал между различни населени места в страната, отсядал в различни градове за кратки периоди от време на случайни адреси и няколко месеца преди извършването на настоящото деяние, е обитавал различни адреси на територията на Бургас.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари