Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Алисе Муртезова ще атакува парламента от беленската квота на Пламен Нунев

8
Една от новите любимки на залязващия политик Пламен Нунев и спътница в живота на д-р Кирил Панайотов е Алисе Муртезова
Една от новите любимки на залязващия политик Пламен Нунев и спътница в живота на д-р Кирил Панайотов е Алисе Муртезова

Една от новите любимки на залязващия политик Пламен Нунев и спътница в живота на д-р Кирил Панайотов е Алисе Муртезова. Родената на 19 май 1977 година в град Бяла Муртезова е от т. нар. беленска квота в партията.

Заедно с ценните кадри от тази община, от която родом е и самият Нунев, тя се готви да представя русенци в след изборите в новия състав на Народното събрание. Лично областният лидер на партията постоянно лансира свои съграждани в града на Дунава, като за местните кандидати се отреждат други „престижни“ места в управлението. По този начин Нунев прави мечешка услуга на собствената си община, като целият интелектуален и творчески потенциал на практика е пренесен в Русе, а така я обрича на постоянно обезлюдяване и западане.

Областният настоящ шеф на ГЕРБ и бивша дясна ръка на Цветан Цветанов в региона цели да услужи отново и на своя съпартиец Панайотов, който отдавна кадрува неуспешно в областната структура на ГЕРБ. Примерите тук са много. Неведнъж Нунев е дърпал ушите на Панайотов, който му предложи лично бившите директори на държавната болница Канев Иван Стоянов и Александър Парашкевов. Единият влезе в открит конфликт с двамата от ГЕРБ, а другият предпочете да избяга като посланик в Пакистан.

Недотам успешна е и дейността на тандема Панайотов – Муртезова. След като дълго време ползваха собствеността на държавната болница, за да развиват дейността на своите лечебни заведения – справка Медика кор, хосписа и пр., те бяха прокудени оттам и последваха серия съдебни дела.

За да ги спаси, Нунев натисна бившия кмет на Русе Пламен Стоилов и общинските съветници от ГЕРБ да им подарят под форма на приватизация и на символична цена огромната сграда на бившата трета поликлиника в квартал Здравец.

Сега съседите на Нунев в село Красен Панайотов и Муртезова развиват успешна дейност, благодарение на държавата, която щедро ги захранва по редица пътеки с милиони чрез директора на Здравната каса в Русе – Калоян Копчев. За справка – Панайотов е с най-голямата заплата като директор на болница в България през 2019 година – над 1.1 млн. лева!

Сега двамата, които са във фактическо съжителство, си поставят за цел да пробият в София, където Муртезова ще лобира за интересите на частните болници със законодателната си дейност.

Всъщност, тя си остава скрито предпочитание и на ДПС, откъдето е получила неофициална оферта за кандидат за общински съветник преди повече от 2 години, но разумно е преценила, че шансовете и с управляващата ГЕРБ да израсне в кариерата са доста по – сериозни.

Така за редовите членове на ГЕРБ в Русе само след месец и половина ще остане приятната залъгалка от загубилия позиции пред партийното ръководство в София застаряващ областен лидер, че структурата излъчва само най – качествените и подбрани нови лица. Вместо да се каже открито истината, че всъщност подменя със свои беленски доверени протежета вота на всички русенци. Дали това не става и срещу известна сума пари под масата или нещо друго е интересен въпрос....

Автор: Иван Колев
(Автор: Иван Колев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари