Алибегов: Задават се масови фалити, не знаем кой ще дойде на работа в четвъртък

1
Хотелиери, ресторантьори и собственици са готови на протест
Хотелиери, ресторантьори и собственици са готови на протест Видео: NOVA

Хотелиери, ресторантьори и собственици са готови на протест

Масово недоволство в различни браншове след новата заповед на здравното министерство. Почти навсякъде ще е необходим зелен сертификат. Собственици на ресторанти, нощни заведения, фитнеси и спортни зали обявиха бойкот на новите мерки.

Дори театрите имат притеснения как ще се справят със ситуацията.

Хубавата идея за зелените сертификати беше опорочена с вчерашната заповед. Държавата не се вслуша в бизнеса. Ние искахме да се включи и държавната администрация и да се признаят тестовете за антитела. Те трябваше да бъдат признати поне за няколко месеца”, каза пред NOVA Ричард Алибегов.

Ние се чувстваме абсолютно изоставени от държавата. Намаляваме капацитета с приблизително 80%, защото ваксинацията в България е около 20%. Нямаме как да плащаме заплати и осигуровки. Също и тока. Всичко това е пагубно”, добави Атанас Димитров от БХРА.

"Една много голяма част от обществото не е регистрирана в системата, че е преболедувала. Те обаче имат антитела и тестовете за откриването им трябва да бъдат признати", казват още от бранша.

Гостите ще трябва да показват билет и сертификат. Не е ясно как ние ще трябва да проверяваме тези документи. Ако някой се разболее, то той може да предяви претенции към нас, че сме допуснали грешка при проверката”, казва директорът на театър „Българска армия” Мирослав Пашов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари