Алфа Рисърч: 26% вземат ГЕРБ, 18% БСП, Слави остава трети с 15%

1
Според първоначалните данни от екзитпола в парламента ще влязат седем партии
Според първоначалните данни от екзитпола в парламента ще влязат седем партии

ГЕРБ остава първа политическа сила с 25,7 %, показват данните от екзитпола на агенция „Алфа Рисърч” броени минути след края на изборния ден.

На второ място остава БСП с 17,6 %. Трета политическа сила е „Има такъв народ“ на Слави Трифонов с 15,2 %. На четвърто място според първоначалните данни са ДПС с 11,0 %, „Демократична България“ се очаква също да влезе в новия парламент, получава 10,4 %.

Над прага от 4,2 % са и формацията „Изправи се! Мутри вън“ на Мая Манолова и двама от членовете на т.нар „Отровно трио“, което след оттеглянето на скулптора проф. Велислав Минеков остана дуо с адвоката Николай Хаджигенов и PR експерта Арман Бабикян.

Тъкмо на прага се озовава ВМРО с 4%.

Според първоначалните данни от екзитпола в парламента ще влязат седем партии.

Под прага от 4% остават Патриотична коалиция „Воля - НФСБ“ на Валери Симеонов и Веселин Марешки, ПП „Възраждане“ с председател Костадин Костадинов, АБВ, в чийто листи тази година влезе като водач провокативният доц. Атанас Мангъров, ПП „Републиканци за България“ на отлъчения по-рано от ГЕРБ Цветан Цветанов, „Атака“

Припомняме и прогнозните резултати от изследване на „Алфа Рисърч“, проведено в периода 27 – 30 март 2021г. и реализирано със собствени средства. Проучването е проведено сред 1007 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари