Алексей Пампоров: Николай Денков би могъл да е премиер при втори мандат

0
Има риск при сформиране на мегакоалиция "Възраждане" да остане единствената опозиция, добави социологът Пампоров
Има риск при сформиране на мегакоалиция "Възраждане" да остане единствената опозиция, добави социологът Пампоров

Има риск при сформиране на мегакоалиция "Възраждане" да остане единствената опозиция, добави социологът Пампоров

"Добре, че ГЕРБ и ПП се разбират и има общи рамки, в които влизат. Ротация на председателя на НС не е лоша идея, има страни в Европа с такава практика. В Швейцария обаче ротацията е една година, 3 месеца е твърде кратко време. Това показва, че ако има редовен кабинет, те не го виждат с дългосрочен кабинет. Денков би могъл да е премиер при втори мандат, той е консенсусна фигура за всички. Може да има стабилно правителство само с втория мандат и реформа на ГЕРБ". Това каза в ефира на NOVA социологът доц. Алексей Пампоров.

По думите му предстои да видим дали двете партии ще договорят своя рамка за управление или ще има широко мнозинство. "БСП започва да изпада от политическата сцена, защото не може да предложи алтернатива. Те стават все по-незначителен фактор, едва ако ПП и ГЕРБ се договорят, те могат да стъпят на сцената. Нинова обаче продължава да привижда президента като големия враг. Лидерите на другите партии изгоряха в предизборната кампания, но БСП продължава да е партията на Нинова. Има риск при сформиране на мегакоалиция, "Възраждане" да остане единствената опозиция. Така може да се пренареди картата на България напълно. Отливът от ПП отива именно във "Възраждане" като протестен вот", коментира той.

Според него са нужни спешни промени в НК и в Закона за МВР за нужни за превенция за домашното насилие. "Смятам обаче, че забрана на вноса на продукция от Украйна е популистки ход. Едва ли внесеното количество зърно пречи, по-скоро има заиграване и връзка с руския лобизъм", заяви Пампоров. И допълни, че би било страшно ПП и ГЕРБ да се договорят за местните избори, защото това ще бъде самоубийство за партията на Петков и Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Поров
    Дрън, дрън, Денков е консенсусен там, където има интереси и лапане. Този индивид го дострасаша от ректорите комунисти да съкрати броя на вузовете, а да не споменаваме колко недоразумения надроби в средното образование.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари