Александър Пулев: За да надградим, трябва да разчистим гнилите ябълки

0
Дадох червен картон на двама от старите членове на Надзора, каза още Пулев в Русе
Дадох червен картон на двама от старите членове на Надзора, каза още Пулев в Русе

Дадох червен картон на двама от старите членове на Надзора, каза още Пулев в Русе

„Понякога, за да надградим, трябва да изчистим гнилите ябълки“. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев пред журналисти в Русе, където бе на мобилна приемна с екипа си. Думите му са по повод решението му от снощи.

„Дадох им един жълт картон, но промяна нямаше. Стигнахме до едно нелепо състояние, в което Надзорът вкарва за гласуване едно доста спорно решение, което целеше да подпиша една сметка за 1 млн. лв., направени консултантски разходи по емисия, която е обречена от самото начало“, коментира Пулев. Той каза, че членовете на Надзорния съвет на ББР на своя глава са решили да рефинансират 1 млрд. лв. от общия ѝ държавен капитал от 1,5 млрд. лв. По думите му, в процеса на работата си те харчат 1 млн. лв. за консултантски и адвокатски услуги.

„Нито г-жа Везиева, нито г-н Лорер са дали такова решение за емитиране на облигационната емисия, т.е. няма решение дадено от нито един от тогавашните ресорни министри. Те са интелигентни хора“, категоричен бе Пулев.

„Питайте тях защо не са имали смелостта или желанието да валидират една такава емисия. Питайте тях защо хората, които назначи г-н Кирил Петков, са тръгнали през главата на държавата да харчат средства“, посочи министърът.

Той заяви, че не е имал никаква друга позиция, освен да даде червен картон на старите членове на Надзора и да ги освободи. Пулев каза още, че на база на информацията, с която разполага, ще прецени дали да сезира прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Русенец
    Коментар 3 е до адаша от коментар 1.
  • 0
    3
    Русенец
    Адаш, тия даже не съм ги и чувал.
  • 0
    2
    Русенец
    Познайте от кого бих почнал?
  • 1
    1
    Русенец
    Има някаква надежда все пак Административният съд в Русе потвърди законосъобразното дисциплинарно уволнение на главния секретар на областна администрация Симеон Иванов и уволнението на близката му Надежда Шанова. Две гнили ябълки по малко в администрацията и две гнили ябълки още в кошницата на ГРАДЕЖ на техния ментор Борислав Българинов .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари