Александър Георгиев с феноменален мач навръх рождения си ден

1
Роденият в Русе хокеист се нареди на второ място по спасявания във вечната ранглиста на "Рейнджърс"
Роденият в Русе хокеист се нареди на второ място по спасявания във вечната ранглиста на "Рейнджърс" Снимка: Getty Images

Роденият в Русе хокеист Александър Георгиев си направи сам най-добрия подарък за 23-ия рожден ден!

Той успя да запише феноменалните 55 спасявания по време на победата с 4:1 на неговия тим "Ню Йорк Рейнджърс" срещу "Торонто Мейпъл Лийфс" в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Георгиев, за когото това бе 18-и мач на вратата на "Рейнджърс" от началото на сезона, бе като стена и не остави никакви шансове на противниците си. Очаквано той бе посочен за най-полезен играч на мача, а поздравленията от съотборниците му и треньора Дейвид Куин не закъсняха. 

"Все още не съм му подарил нищо за рождения ден, но скоро ще получи голям подарък. Игра невероятно. Става все по-добър и по-добър. Днес той реши мача. Когато си толкова млад и си на тази позиция, имаш доста възможности за израстване. Той се опитва да прави това. Работим с него всеки ден, виждаме подхода му, колко е отдаден на и извън леда. Много ми харесва как се подготвя за тренировка, какво прави преди това. Никога не се отказва! Изиграхме някои лоши мачове с него, чу доста критики, но не се отказа. Той става само на 23. Това е много малка възраст за позицията, на която играе. А той просто става все по-добър и по-добър", заяви Куин след срещата.

Самият Александър разкри, че се е концентрирал изцяло върху важния мач и не е мислил за празненствата.

Спасяванията на Георгиев го поставят на второ място във вечната ранглиста на "Рейнджърс" по този показател. Лидер продължава да е Майк Рихтер, който отрази 59 удара през 1991 година. Рекордът в цялата НХЛ се държи от Норми Смит от "Ред Уингс", който през далечната 1936 г. прави впечатляващите 92 спасявания.

Навръх рождения си ден Георгиев, който има и руски паспорт, допусна само 1 гол във вратата си. Той бе отбелязан от Каспери Капанен. Мика Зибанеяд и Джими Весей вкараха през първия период за "Рейнджърс", а Адам Маккуейд и Кевин Хейс добавиха още две попадения за нюйоркчани.

"Ню Йорк Рейнджърс" вече е с актив от 56 точки и заема 12-о място в Източната конференция на НХЛ.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари