Александър Георгиев осигури победа на Рейнджърс

0
Роденият в Русе хокеист е герой
Роденият в Русе хокеист е герой Видео: PRO Hockey

Александър Георгиев е герой! Роденият в Русе хокеист бе като истинска стена по време на мача на своя "Ню Йорк Рейнджърс" срещу "Анахайм" от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Роденият в Русе и израснал в Русия Георгиев отрази две дузпи, за да донесе успеха на тима си. В редовното време срещата завърши 2:2.

Александър спаси наказателния удар на Райън Гецлав, а другият, който пропусна за домакините, бе шведът Понтус Аберг. Матс Дзукарело и Мика Зибанеяд пък подпечатаха успеха на тима от Ню Йорк.

22-годишният вратар впечатли в третия си мач за "Рейнджърс" за сезона и 13-ти в цялата му кариера в НХЛ. Той направи 28 спасявания и по този начин записа втори успех с екипа на тима от Ню Йорк за настоящата кампания.

Георгиев замени на вратата титуляра Хенрик Люндквист, който получи почивка в последните мачове, информира bTV.

Роденият в България хокеист дебютира в най-силното първенство в началото на 2018 г. Той записа името си в историята на "Ню Йорк Рейнджърс" като първия страж с минимум 30 спасявания в първите си 5 мача от НХЛ.

Георгиев е роден в Русе, като баща му е българин, а майка му - рускиня. Той заминава със семейството си за Русия в ранна детска възраст, където се влюбва в хокея. Преминава и през първенството на Финландия, за да стигне до Ню Йорк, където става първият българин, играл в НХЛ.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари