"Алегра 2019" започва с два мастеркласа

0
Те са на професорите Себастиан Хаман (цигулка) и Румен Цветков (виола)
Те са на професорите Себастиан Хаман (цигулка) и Румен Цветков (виола)

С два мастеркласа започва програмата на Фестивал и академия АЛЕГРА в Русе.

Те са на професорите Себастиан Хаман (цигулка) и Румен Цветков (виола).Тяхното начало ще бъде поставено тази неделя, 14 юли. Майсторските класове са запазената марка на АЛЕГРА.Тази година те са по виола, цигулка,чело, китара и камерна музика. Официалното откриване е на 15 юли, от 19.30 часа, в Доходното здание, с камерен концерт на Румен Цветков (виола) и Людмил Ангелов(пиано)

Десетдневната програма на АЛЕГРА 2019 предвижда девет концерта – рецитали,камерни концерти и един симфоничен концерт, с произведения от Бах, Шуман, Брамс, Шуберт, Прокофиев, Шостакович, Бородин…

Чрез проекта OrchestrAMATA организаторите на фестивала се обръщат тази година и към една нова публика: любителите-музиканти.Водачите на групи от трите топ швейцарскиоркестъра –Тонхале Оркестър Цюрих,Филхармония Цюрих и Люцернски Симфониченоркестър ще предложат на 21 юли заеднос над 40 любители-музиканти специаленконцерт за жителите и гостите на Русе.Акцентът ще бъде Девета симфония отАнтонин Дворжак.

Нов елемент във фестивалната програма са и камерните концерти, в които избрани участници от майсторските класове ще имат привилегията да свирят пред публика заедно с преподавателите в академията.

На АЛЕГРА2019 се очакват се близо 100 участници от цял свят, които за десет дни ще превърнат Русе в лятна столица на класическата музика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари