Албанският премиер Еди Рама: България държи Македония като заложник

0
Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси
Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси Снимка: БГНЕС

Рама направил тази оценка в телевизионно интервю

Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси, съобщават македонските сайтове "Слободен печат", Сител, Нетпрес, 24 инфо, МКД и др.

Рама направил тази оценка в телевизионно интервю за "Визион плюс", цитирано от медиите, предаде БТА.

"Вижте какво се случва сега, в момента, когато нещата са готови, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интереси. Блокира я заради собствената си вътрешна динамика и държи Македония като заложник. И сега, ще видите какво ще стане, друга държава, която - не защото не иска Македония или не ни иска нас, а защото нейният народ не иска разширяване, и другите не искат", каза Рама.

Той отива и по-нататък като пита, ако Швейцария се казваше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат "не може да влезете по-бързо".

Рама каза вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е свързана с приписван на словенския премиер Янез Янша неофициален документ. Самият Янша отрече да има подобен документ.

"Разговарях с него много отдавна. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар", каза Рама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари