Албания изпраща войски в България

0
Албанските военни формирования трябва да подсилят източния фланг на НАТО
Албанските военни формирования трябва да подсилят източния фланг на НАТО

Албанските военни формирования трябва да подсилят източния фланг на НАТО

Албания ще изпрати свои военни формирования в България, където те трябва да подсилят източния фланг на НАТО срещу евентуална руска агресия. Това заяви министърът на отбраната на страната Нико Пелеши на заседание на правителството в Тирана, предава МИА, цитирана от DarikNews.bg.

„Днес сме активни не само в Албания, но и в международни мисии и операции. Скоро ще сме в България, на източния фланг, който се засилва заради руската агресия. Следващата седмица ще се проведе среща на върха на лидерите на НАТО, на която ще бъде взето важно решение преди всичко в новата Стратегическа концепция на НАТО, обясни министърът.

По думите му, албанското правителство е решило да увеличи заплатите на членовете на албанската армия с 30%.

„Не сме в най-добрите моменти за увеличаване на разходите, но обещанието е обещание и ние, като правителство, винаги спазваме обещанието си“, добави той.

С увеличението на заплатите той очаква да засили интереса на младите хора да станат част от въоръжените сили. Най-ниската заплата в армията в момента е 51 000 леки (410 евро).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    До пети
    Грешиш градски, нека припомним 1944 година - десетки хиляди руски войски са окупирали България, след като ни обявяват война 1-2 дни по-рано
  • 1
    5
    русенец
    Никога през своята най-нова история сме нямали толкова чуждестранни войски на своя територия както сега.
  • 2
    4
    Spermaman
    И да не забравяме "наемниците", са там на работа. Ако стане напечено, никой няма да мре за 1000лв, и ще си бият каиша. Чеснто казано, на балканския полуостров и отвъд, само на Македония можем да се опънем, и то ако шиптърите стоят отстрани и гледат сеир. За това и се чудя, кви нови-стари самолети, кви 4 милиарда лева.
  • 4
    3
    Рицмо
    Не Джнони, не може. Ние армия нямаме. Само парадни петли и 20-30000 наемника. Те така те ...
  • -16
    2
    Българин
    Всички военни от НАТО са добре дошли в България, да обединим усилия срещу рашистките хибридни окупатори!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари