Актуализират плановете за защита при бедствия у нас заради войната в Украйна

0
Ще бъдат прегледани наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи
Ще бъдат прегледани наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи Снимка: МС

Ще бъдат прегледани наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи

Готовността на местната власт за реакция при усложняване на обстановката в широкия Черноморски регион бе основна тема на провелото се днес заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, председателстван от премиера Гълъб Донев. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

В хода на дискусията членовете на съвета се обединиха единодушно около решението отговорните институции да направят преглед и актуализация на плановете за защита при бедствия. Заедно с това представителите на местната власт в координация с МВР да организират преглед за наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи. Специален акцент беше поставен върху подобряване и засилване на взаимодействието между съставните части на единната спасителна система и органите на изпълнителната власт.

В рамките на заседанието на Съвета по сигурността бяха обсъдени и мерки за справяне с войната на пътя. Междуведомствена работна група ще изготви предложения за промени в законодателството, които ще имат за цел подобряване на безопасността на движението, съобщиха още от МС.

Преди началото на Съвета по сигурността служебният министър на отбраната Димитър Стоянов коментира, че няма преки заплахи за националната сигурност и за въвличането на България във военен конфликт. Според него няма промяна в ситуацията в Черно море, където основният риск, който и досега съществуваше, са свободно плаващите мини. По думите му към момента няма необходимост от промяна на предприетите от България мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Само да ви обадя
    всички планове, както и цялата бутафорна дейност на общини и държавни органи е писане на хартия. Никой, ама никой не проверява написаното на хартия дали отговаря на реалната действителност. Всеки си издава някакъв докумен и до там. Ние сме държавата на хартиетоно управление, за това се сблъскваме ЧЕЛНО с кризи и бедствия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари