Ако натиснете тези точки от тялото си, ще заспите веднага

1
Ако сънят ви е разстроен, опитайте акупресурата
Ако сънят ви е разстроен, опитайте акупресурата

Акупресурата може да помогне за подобряване качеството на съня и да прогони безсънието.

Китайците са използвали тази практика в продължение на векове и са се усъвършенствали в тази посока. Именно затова и споделят най-работещите си тайни, пише „ladyzone.bg“.

Кои акупресурни точки ще ви помогнат, за да заспите бързо и да спите спокойно? Съществуват много точки на човешкото тяло, но основните, които влияят на съня, са три. Модерната рефлексология обяснява, че точката, по-известен като LV3, или Точката на голямото отпускане, се счита за място за изцеление на всички проблеми, включително безсъние.

Разположена е в горната част на месестата лента между палеца и втория пръст. Това място трябва да се натиска леко в продължение на пет секунди. Тялото се отпуска и сънят идва естествено. Другите две точки, натискът върху които действа със същия ефект, са P6 и K1. P6 ще намерите лесно като поставите три пръста над над китката си, между сухожилията. Натиснете и задръжте в продължение на 5 минути. След това отпуснете. K1 пък е разположена в долната част на крака си, при петата, в центъра на вдлъбнатината под страничното кокалче. Натискайте в продължение на 30 секунди, освободени за пет секунди и натиснете отново за 30 секунди. След 5 минути повторете процедурата.

Какво друго може да направите, за да облекчите стреса и да спите по-добре през нощта Изградете си навици – правете винаги едно и също преди сън. Така тялото с еподготвя предварително и се настройва в режим почивка. Направете нещо за релакс – чуйте любимата си песен, вземете си кратък душ, изпийте чаша мляко, срешете си косата или друго, което ще ви успокои и ще ви накара да забравите за дневните проблеми.

Правете си кратки подремвания през деня. Това изгражда навика да заспивате бързо. Не пийте кофеинови напитки и алкохол преди сън. Не яжте обилно и не пушете. Нито едно от тези действия не може да гарантира, че когато си легнете, ще заспите веднага, но всяка една от тези идеи ви доближава една стъпка по-близо до спокойния нощен сън.

Източник: LadyZone.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари