Ако имате възражения или становище за водния проект в Русе - напишете писмо

1
Почти никой от живущите в Средна кула и Долапите не знае какво да очаква
Почти никой от живущите в Средна кула и Долапите не знае какво да очаква Снимка: БНТ, архив

Мащабният проект за подмяна на водопроводната и канализационна система на Русе ще стартира през март, но още няма никаква яснота за жителите на кварталите "Средна кула" и "Долапите", както и голяма част от централната част на града, какво точно ще се случва

Не е ясно какви суми ще са необходими за прокарване на канализационни тръби от централния водопровод до всеки дом, как ще се съгласуват ремонтните дейности със заетостта на хората, как ще бъдат уведомявани жителите за дейностите по проекта.

Редно е да бъдат изготвени указания към хората или поне конкретни параметри какво се очаква от тях и какви средства ще са им нужни, за да се включват в канализационната система. И в двата русенски квартала цари пълно недоумение по въпроса. 

Днес ВиК публикува съобщение до заинтересованите фирми и лица относно предстоящия грандиозен ремонт на ВиК мрежата в Русе, Средна кула и Долапите.  Ето какво се казва в него: 

"На основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда – Наредбата за ОВОС (ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп. ДВ, бр. 94/2012 г.)

УВЕДОМЯВАМЕ

Всички заинтересовани физически и юридически лица, че имаме инвестиционно предложение Реконструкция на водопровод Ф150мм и Ф60мм с ПЕВП Ф160мм от ул. „Басарбовска“ по ул. „Елисавета Багряна“, ул. „Китен“ до ул. „Зора“ кв. „Средна кула“ гр. Русе, обл.Русе".

Всички, които желаят да изразят мнения и становища, могат да го направят писмено в РИОСВ – Русе: бул. „Придунавски“ № 20, п.к. 7000.

Инвеститор: „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе

Изпълнител: „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе. "

В условията на пандемия не е удачно да се провеждат общи събрания, но поне могат да се разлепят информационни брошури или да се направи онлайн среща с жителите за разясняване на подробностите по осъществяването на водния проект в крайдунавския град. С писане на писма комуникацията е на средновековно ниво. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари