Академия за програмиране за деца ще отвори врати през декември в Русе

2

Първата по рода си в Русе академия за програмиране ще отвори врати през месец декември.

В нея ще се обучават деца от 6 до 18-годишна възраст. Това стана ясно на днешната среща на кмета Пенчо Милков със софтуерния инженер Калин Яворов, който е единственият представител за града ни на иновативната мрежа от академии по програмиране Mindhub.

От тази година в нашия град започна обучението по роботика в училищата, което ще запали искрата за компютърните технологии в много деца, а Вашата инициатива ще доразвие и обогати техните умения“, каза кметът и допълни, че е горд, че образовани млади русенци решават да се завърнат и да търсят реализация в родния си град. Пенчо Милков предложи и подкрепата на Община Русе в популяризирането на образователното начинание.

Новият център, развиващ дигиталните умения на деца и младежи, ще се помещава на втория етаж на ул. „Олимпи Панов“ 23. В него ще се обучават деца, разделени в малки групи на сходна възраст, като за по-малките това ще се случва на принципа на играта. Работата в групи до 10 деца предопределя по-доброто усвояване на знания и е подходяща в сегашната пандемична обстановка. Всяка възрастова група трябва да премине определен брой задължителни нива, след завършването на които ще има възможност да се включи в специализираните курсове, където се изучават различни програмни езици.

Иновативните занимания имат за цел да помогнат на децата да развият своето логическо и аналитично мислене и да насочат интереса им към технологиите, които са предпоставка за успех във всяка една сфера.

Децата ще могат да се възползват и от безплатни демо уроци, с които да се запознаят с обучението и да преценят дали е подходящо за тях.

Курсовете ще се провеждат всяка седмица след приключване на учебните часове, а най-малките програмисти ще могат да посещават Mindhub академията през уикенда. Продължителността на едно занятие е два астрономически часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари