Бизнесмен номер 1 убива норки за да спести някой лев

0
Сега  Ангелови изграждат фермата за норки в птицекомбината в Стара Загора срещу която много еко организации и обществеността се надигна
Сега Ангелови изграждат фермата за норки в птицекомбината в Стара Загора срещу която много еко организации и обществеността се надигна

Иван Ангелов собственикът на "Градус", който стана и агробизнесмен №1 за 2015 г. в конкурса на в. "Български фермер" смята, че държавната субсидия за отглеждане на пиле е по-малка, отколкото за овца. Това казва той в интервю за „24 часа“.

Европа ни натиска много. Полша си извоюваха тяхното, тропаха до среднощ на масата на преговорите. И имат големи субсидии.Ние 19 месеца се мъчихме да нотифицираме национална субсидия от 6 ст./кг и добре, че обяснихме на еврокомисаря Дачиян Чолош, че Румъния е също като нас, че да се промъкнем покрай тях. Благодарни сме за тези 6 ст., защото и малкото е по-добре от нищо.Но сме дискриминирани, например за една овца се дават 80 лв. на глава, или на килограм е 1,80 лв. 30 пъти повече, отколкото е субсидията за нас!“, казва Ангелов.

Тези думи на бизнесмена са доста странни, тъй като и сега той получава милиони субсидии за птицевъдство от държавата. Явно иска по-големи средства за сметка на намаляването на парите за наистина бедните овцевъди и козевъди.

Ангелов е съсобственик на 5 птицекомбината за бройлери в Чирпан, Нова Загора, Хасково, Ямбол и Стара Загора. Кланицата е с капацитет 5 млн. пилета на месец, най-голяма е на Балканите. Производител на олиото “Бисер”, има винарна “Анжелус естейт” и здравни заведения.

Сега  Ангелови изграждат фермата за норки в птицекомбината в Стара Загора срещу която много еко организации и обществеността се надигна.

Припомяме, че през месец май тази година имаше широк обществен отглас и неодобрение, относно изграждането на ферма за норки на Ангелови.

Във фермата за норки край Стара Загора в землището на близкото село Маджерито, инвеститорът ще отглежда по 400 хиляди дребни хищници, ще ги приспива в газова камера и ще изпраща кожите им в Полша, писа сайтът "Агро Пловдив".

Екоорганизациите се вдигнаха на бунт и поискаха да се спре това нечовешко действие срещу животните.

"Това е брутално действие срещу животните и дивата природа, която се унищожава с всеки изминал ден", алармираха еколозите в петиция срещу гигантската ферма, под която вече стоят подписите на близо 5000 души.

"Toзи варварски бизнес е срам за всяка, но особено за една европейска страна. В целия цивилизован свят се затварят фермите за животни, а ние тепърва ще отваряме такива. Още по-жалкото е, че дори не можем да организираме собствен завършен процес, а ще слугуваме и вършим черната работа на поляците", негодуват от екоорганизациите.

Относно фермата за норки Ангелов казвана ние правим бизнес:  

От тази година изграждаме фермата за норки в птицекомбината в Стара Загора. Ние използваме, че норките се хранят с отпадъците от пилетата - черва, крака. И вместо да плащаме на екарисаж да ги изгаря, ние правим бизнес“.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари