Агресивна политическа кампания в социалните мрежи

0
Много потребители вече се дразнят от непрестанните колажи и агитации
Много потребители вече се дразнят от непрестанните колажи и агитации

Как кандидат-кметовете се представят във Facebook и Instagram?

„Социалните мрежи се превръщат в комуникационен канал за кандидат-кметовете. Те наблягат все повече на своето интернет минало. Троловете бяха заменени от няколко неетични медии, които публикуваха снимки на приятелката Борислав Игнатов, които нямат нищо общо с кампанията му. Много по-трудно обаче вече се намират фотоси на Мая Манолова от контрапротестите. Има фирми, които предлагат услугата почистване на миналото в социалните мрежи”, заяви в ефира на „Здравей, България” блогърът Асен Генов. Той допълни, че от Facebook можем да разберем кой кандидат колко пари е изхарчил за реклама на кампанията си в интернет.

По думите му г-н Игнатов е изхарчил близо 20 000 евро за пропаганда. „Г-жа Фандъкова и г-жа Манолова са изхарчили много по-малко. На последно място са Сидеров и Джамбазки”, поясни Генов.

„Има запалянковци, които държат на определен кандидат. Няма лошо човек да коментира от личния си профил. Неприятно е, когато някой си направи 20 фалшиви профила и коментираш уж от името на един човек”, заяви блогърът Иван Стамболов- Сула.

Двамата допълниха, че много потребители се дразнят от непрестанните колажи и агитации, които се появяват в интернет пространството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари