Агнешкото месо в Русе е най-евтино

2
На какви цени се предлага агнешкото месо у нас
На какви цени се предлага агнешкото месо у нас

Агнешкото запазва стойностите си в търговската мрежа седмица преди Великден.

Средно килограмът се търгува за 14 лв. През периода 22 – 29 март цените на едро на цяло агне са най-ниски в Русе – 12,00 лв./кг кланично тегло, а най-високи в София – 14,30 лв./кг.

Това стана ясно по данни от седмичната справка за цените на агнешкото месо на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

В четири области е налице покачване с между 1,2% и 4,1% (София) на седмична база, докато във Варна и Велико Търново продуктът поевтинява с 12,1% и 0,4%. Средно той се търгува за 13,24 лв./кг, с 0,4% под нивото от предходната седмица.

За първи път от началото на годината, през изтеклата седмица е отчетено предлагане на цяло агне в големите търговски вериги (ГТВ), засега само в област Кюстендил, на цена от 14,00 лв./кг.

В другите търговски обекти (ДТО) цените на дребно се задържат в границите от 11,40 лв./кг в Бургас до 14,20 лв./кг във Велико Търново, Ловеч и Плевен. В сравнение с предходния седмичен период, в три области продуктът поевтинява в рамките на 1,5% – 5,5%, най-чувствително в Пловдив, а само в Благоевград поскъпва, с 2,4%. Така, средната стойност за страната в тези обекти се понижава с 0,5% до 13,16 лв./кг.

Бутът се продава от 13,35 лв./кг (Габрово) до 15,09 лв./кг (Варна). Седмично изменение на стойностите се регистрира само в две от областите – понижение с 1,7% във Варна и минимално покачване с 0,1% в София. Средната цена е 14,26 лв./кг.

Търговията на едро с агнешка плешка е на цени от 12,55 лв./кг (Габрово) до 15,42 лв./кг (Благоевград).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари