AFP: Аутопсията на Джордж Флойд показва, че той е бил убит

0
Арестуваният 46-годишен мъж е починал от "кардиопулмонарен шок"
Арестуваният 46-годишен мъж е починал от "кардиопулмонарен шок" Снимка: Getty Images

Официалната аутопсия на афроамериканеца Джордж Флойд, който почина малко след като беше арестуван в град Минеаполис, което предизвика мащабни бунтове и протести в САЩ, констатира, че смъртта му е убийство, вследствие от оказания натиск върху врата му, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Арестуваният 46-годишен мъж е починал от "кардиопулмонарен шок", или с други думи от внезапно прекъсване на дихателните и сърдечните функции, предизвикан от използваните от полицията средства за задържането му. Според медицинските служители в Минеаполис, става дума за "убийство", макар да не е ясно дали то е било умишлено или не.

Отбелязва се, че в кръвта на починалия са открити следи от скорошна употреба на метамфетамини и фентанил (обезболяващо средство). Освен това аутопсията сочи, че Флойд е имал проблеми със здравето, включително хипертонична болест на сърцето.

В изявлението все пак се посочва, че начинът по който е починал Флойд не е "правно определение на виновността или намерението" на полицая, който е задържал коляното си върху врата му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари