Адвокат: В ЦИК са се самозабравили!

2
Пращат ме да си търся информация по сайтовете
Пращат ме да си търся информация по сайтовете Снимка: 7/8 TV

Пращат ме да си търся информация по сайтовете

"Държавните чиновници не би следвало да имат неудобни въпроси, те би следвало да отговарят на всички въпроси. Не ми отговориха на въпрос как ще се гарантира свободата на вота. Единият въпрос беше за начина и реда на електронното обслужване."

Това каза по телевизия 7/8 адвокат Албена Белянова и обясни как от ЦИК са ѝ отговорили на въпроси, свързани с предстоящите избори:

"Около 800 човека ще въведат тези данни. За информационното обслужване не ми отговориха. ЦИК ме пратиха да си търся информация в сайта, въпреки, че Законът за достъп до обществена информация казва друго.

До такава степен са се самозабравили тези хора, че единият от членовете си позволява да поставя под въпрос правото ми на достъп до тази информация. Ние, адвокатите, явно ги дразним. Другите въпроси бяха дали няма да се използва извънредната обстановка, да не бъдат допускани представители по време на заседанията на ЦИК. Третият въпрос беше свързан с една информация, че дори в самия ден на изборите се сменят членове на избирателни комисии. Пратиха ме да си ровя по сайтовете отново.

Политически зависим орган са. Опозоционни членове не се допускат, пази се статуквото такова, каквото е. Не случайно и възнагражданията за секционните комисии са двойни сега, спрямо предните избори. Няма как да оправдаеш това с риск от коронавирус."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари