Абитуриентските балове изместиха изборите в Русе

3

Абитуриентските балове изместиха изборите за Европейски парламент от фокуса на вниманието на стотици русенски семейства.

В деня за размисъл и на самия 26 май днес изпращането на зрелостниците се оказа събитие номер 1. Това създаде и известни неудобства за някои родители, ангажирани в избирателните комисии, които трябваше едновременно да подготвят и участват в тържеството на детето си и да се занимават с изборния процес, пише Русе Медиа.

През уикенда празникът бе за абитуриентите на АГ „Гео Милев“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, СУ „Йордан Йовков“, ПГМТ „Юри Гагарин“, а в самия изборен ден балове имаха завършващите от МГ „Баба Тонка“, СУ „Христо Ботев“, СУЕЕ „Св.Константин-Кирил Философ“, ЧПГ „Джордж Байрон“ и СУ „Васил Левски“.

Част от абитуриентите избираха за обща снимка Историческия музей, други – като Училището по изкуствата тематично винаги са пред операта, но задължително маршрутът на момичетата и момчетата в официални тоалети минава през Паметника на свободата.

За съжаление не липсват и инциденти, най-вече заради вече изпитото количество алкохол от младежите. Помощните екипи на младежкия БЧК в Русе, които дежурят по баловете, вече са се притичвали на помощ няколко пъти. Най-фрапиращият случай е бил след сбиване между абитуриенти в центъра.

Финалните щрихи на еуфорията около баловете на 27 май ще поставят възпитаниците на ПГ по транспорт.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари