Абитуриентите се връщат в клас на две вълни

0
Тръгват първо на 4 февруари, после на 4 март
Тръгват първо на 4 февруари, после на 4 март

Тръгват първо на 4 февруари, после на 4 март

Абитуриентите ще се върнат в клас два пъти за един месец. Това съобщиха участници в Отрасловия съвет по образованието, който в понеделник определи графика влизане в училище, цитирани от „Телеграф“.

Учениците от 12 клас ще са в училище на 4 февруари, заедно със седмокласници и осмокласници. Тази група ще е присъствено 14 дни, до 18 февруари. После минават онлайн, за да застъпят следващите – 5, 10 и 11 клас. Те пък са присъствено в училище до 3 март, когато идва ред на третата вълна гимназисти – тези от 6 и 9 клас. Тук обаче са само два випуска, а по стандарта, определен от здравния министър на училище присъствено могат да ходят 37.5 % от учениците. Това дава възможност за още един випуск в последната вълна гимназисти, който отново ще бъде 12 клас.

Така, вместо само 6 и 9 клас, на чина от 4 март заедно с тях ще влязат и абитуриентите. Това означава, че учениците от 12 клас ще са в клас през две седмици, а другите през месец. Участниците в Отрасловия съвет по образование са се обединили, че ако се промени епидемичната обстановка ще се променя и схемата на присъствено обучение. Разбира се, при усложнение остава опцията децата да минат отново на дистанционно обучение. Когато обаче се наблюдава подобрение може да се увеличава броя на присъстващите в училище. Това означава, че някои от випуските могат да не минават онлайн след 14 дни, а да си остават на чиновете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари