Абитуриенти зазидаха входа на училище в Русе

2
Спомен от абитуриентските балове през 2009 година
Спомен от абитуриентските балове през 2009 година

Спомен от абитуриентските балове в Русе.

Преди 9 години едно русенско училище осъмна зазидано. През 2009 година централният вход на едно от най-елитните учебни заведения в града, Английската гимназия „Гео Милев" беше запушен със стена от итонг.

Първите преподаватели и ученици, пристигнали в училището сутринта се изправили пред стената на входа на учебното заведение.

Виновници за инцидента се оказали възпитаници на гимназията, които освен езикови притежавали и строителни умения.

Припомняме, че тогава за куриозния инцидент от канцеларията на училището обвиниха кмета на града: „Искали са да направят малка сензация. Имали са някъде мероприятие, минали са през училището и са свършили това. Който е дал разрешение да се проведат мероприятия в алеята пред гимназията, си носи отговорността. Позволили са им мероприятия пред учебното заведение, но те са злоупотребили и са тръгнали да вършат други неща".

Кметът на Русе през 2009 година Божидар Йотов категорично отхвърли обвиненията, като обясни, че няма как да отмени или забрани абитуриентските балове

Това не е единствения куриозен случай с абитуриенти в Русе. Може и да си припомним за още един куриоз в друго русенско училище, където абитуриенти бяха "паркирали" колата на директора пред кабинета му на втория етаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари