Абе, хора, вие нормални ли сте?

12
Наистина ли не виждате, че всъщност нещата са простички
Наистина ли не виждате, че всъщност нещата са простички

Наистина ли не виждате, че всъщност нещата са простички

Тоя пост е дълъг.

И е последното по темата COVID-19, което смятам да напиша.

Преди много години Камю беше написал един роман. Романът се казва "Чумата" и разказва за това, как едно обшество, което живее в блажено отчуждение и алиенация, внезапно бива споходено от чума.

И о, чудо - обществото изведнъж започва да живее с този проблем. И се обединява.

Крайната идея на Камю не е весела. Тя гласи ни повече, ни по-малко следното - "Ако искате да обедините едно обшество, да го накарате да изпита емпатия, да е единно, изпратете му чума".

Само че Камю, за мое учудване, се оказа дълбоко неправ.

Когато е писал "Чумата", не са се появявали виеда на Джуди Майковиц, които всеки момент ще бъдат изтрити, нито е имало сайтове като "Истинските новини бе ге", които да цитираме като чиста монета в спора си с някой, който е на обратното на нашето мнение.

Когато пандемията започна, реших, че ще спазвам правилата.

И ги спазвах.

Не защото бях убеден в част от тях. А защото исках да предпазя околните. Мама, която, живот и здраве август ще навърши 80 годишна възраст.

Родителите на съпругата ми, които са пенсионери.

И го правех.

Без да смятам, че наоколо злите извънземни са причинили някакви невиждани и нечувани катаклизми, за да може да ни чипират и да ни сложат 5 G приемници, с които да направят някакви неща, които и аз не знам какви са.

Мина време. В това време, докато част от хората се чудеха къде и в кой малоумен сайт да намерят доказателства за злия Сорос, който заедно с Бил Гейтс и рептилите идва към нас, аз се опитвах да помагам.

Опитах се да говоря по темата с хората от независимия културен сектор. Включих се в авторството на една петиция, заедно с Даниела Кузманова, ходих по различни институции.

Ходих на протеста на хората от сектора.Ходих даже по различни телевизии, та даже заради едно такова ходене ме обвиниха, че съм преминал в партията и телевизията на Слави Трифонов и бях залят с помия от цялата жълта преса и от където се сетите още.

През цялото време задавах един въпрос - "А ПОСЛЕ КАКВО? А СЛЕД ТОВА КАК ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ?".

Днес ситуацията е следната - всеки ден има статистика, която сочи, че нещата не са ОК. Но въпреки това връщане назад няма. Ако се затворим по домовете си, заболяването сигурно ще намалее...Но ние ще загубим възможността си да работим, респективно да се храним.

В тази реалност, в този прекрасен нов свят обаче, вместо да бъдем единни пред чумата, ние сме изправени пред безумието да се лашнем един друг прекрасен свят - прекрасния свят на ментето.

"Болест няма! Доктора, който почина, не е бил на 42, а на 49. Освен това е умрял от рак. Освен това, след като той не е на 42, значи няма COVID. Освен това дават по 1800 лева, за да те пишат болен от COVID-19, защото Бойко се е разбрал да изкара болните определена бройка, че било голяма далавера. Освен това, като ни чипират, ще ни дадат децата на злите норвежки джендъри. Освен това от катастрофи умират повече хора, освен това сега имало по-малко смъртни случаи от тези миналата година"...

Абе, хора, вие нормални ли сте?

Наистина ли не виждате, че всъщност нещата са простички.

Болест има.

Тя не е победена.

Но ще трябва да живеем с нея.

И да се пазим, защото, очевидно тя не се лекува много успешно...

Впрочем Шопенхауер говореше, че светът съществувал само в нашата воля и представа. Тоест - ако ние си представим свят без болести, ще заживеем в него...

Щях да ви кажа "евала", ако знаех, че сте последователи на Шопенхауер. Ама вие не сте. Защото никой фен на Шопенхауер няма да ми прати видеото на Джуди Майковиц, което скоро ще бъде изтрито.

Мисля да свършвам. Стана дълъг пост, вие едва ли ще го прочетете докрай.

Искам само да кажа следното.

Това, че ненавиждам статуквото в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП, не означава, че не виждам болестта. Антиправителственото ми поведение не означава малоумен инат за всичко - включително, че COVID няма и че Бойко си го е измислил, за да отклони всички от записите и снимките.

Не, не трябва да забравяме записите и снимките. Както не трябва да забравяме, че сте много опозиционни всички, но когато ГЕРБ и после Орешарски си гласуваха по 100 милиона за СРС - та всички мълчахте, че имахте по - важни неща за правене.

Искам да кажа и друго - това, че се опитвам да предпазя себе си и близките си, не означава, че ще живея в страх. Нямам такова намерение. Хич не ме е страх и това, уви, се отразява на спорната ми кариера, в която се наслушах какви ли не неща за себе си - от противници и от приятели. Не ме е страх да кажа и това, че трябва да се пазим, защото COVID го има. Колкото и доказателства да имате, написани от секира, брадва и Джуди еди коя си.

И последно...

Чета ви.

Следя ви.

Гледам колко сме смели...

На последния протест преди 2 седмици смелата културна гилдия, дето в голямата си част е убедена, че има заговор срещу нея, за да изчезне, събра около 17 души пред МК. Журналистите бяха повече от протестиращите.

Е, хайде де, нали сме смели? Нали няма COVID, нали ще победим лошите? Къде сте?

Седите и пишете - "няма да ходя на протест с пропаднали пънкари като Мицов"?

Сори, ама от това, в което се намираме - а именно - в духовна клинична смърт - реанимиране не знам дали има.

Освен ако Джуди Майковиц не е записала някое видео, дето скоро ще го изтрият така, както някой изтри смелостта и последните капчици здрав разум у всички нас...

А сега ви казвам чао и повече няма да пиша за COVID-19. И без това си знаете, че той не съществува, нали така...

Венци Мицов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари