А ще има ли възмездие?

0
Стотици милиарди в оборот. Мафия. За подкупи и комисиони няма да говорим. Те са незнайна част от сметката
Стотици милиарди в оборот. Мафия. За подкупи и комисиони няма да говорим. Те са незнайна част от сметката Снимка: БГНЕС / Архив

Истината лъсна! Не че не я знаехме, но вече и официално се разбра как е действал моделът "Борисов"

 8,6 милиарда лева от общите пари са раздадени без обществени поръчки само за последната една година. Цяло десетилетие Борисов и шайката му така управляваха. И така печелеха избори. А отбраните фирми и близки кръгове им се отблагодаряваха и ги крепяха. Стотици милиарди в оборот. Мафия. За подкупи и комисиони няма да говорим. Те са незнайна част от сметката.

Разбрахме също, че гербаджийското "ноу хау" на грабежа се е прилагало повсеместно. В МРРБ то се нарича "Автомагистрали", в икономиката - Държавна консолидационна компания. Удивителна прилика на схемите!

Сега пищят на умряло, когато моделът се разпада и връзките се късат. Плашат с апокалипсис. Не искат да пускат кокала. Оспорват собствените си уволнения с надеждата, че Борисов ще се върне отново и лапачката ще продължи.

Само с приказки обаче проблемът не се решава. Няма как да бъде пресечено узаконеното безобразие, ако не бъде премахнато там, където е получило своята "благословия" - в парламента. Защото хватки като "ин хаус" и "инженеринг", за които говорят служебните министри, са прокарани именно там.

Инак всички чакаме възмездие. Ще го бъде ли?

Валентин Георгиев, в-к "Дума"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари