98 недоносени бебета са родени в УМБАЛ "Канев" тази година

1

В русенската университетска многопрофилна болница "Канев" отбелязват днес Световния ден на недоносените бебета със среща на пораснали вече деца и техните майки и татковци.

Организатор е отделението "Неонатология", съобщават от ръководството на здравното заведение.

През деветмесечието на тази година в АГ-комплекса са се родили 98 недоносени деца, а още четири са приведени от други лечебни заведения. 11 от тях са били с ниско тегло под 1500 грама и четири с изключително ниско тегло - под 1000 грама. Бебето с най- ниско тегло е 800 грама.

В момента в отделение "Неонатология" има девет недоносени бебета, за които неонатолозите полагат всички интензивни грижи. След тях са и тризнаците, които се родиха в болница "Канев" на 7 ноември.

Отделението по Неонатология в Университетска болница "Канев" е с повече от 50-годишна история. Утвърдено е като междуобластен център и приема рискови новородени деца от градовете Разград, Тутракан, Бяла, Кубрат, Исперих, Силистра.

От болницата сочат, че в България преждевременните раждания годишно са около шест хиляди. Тази стряскаща статистика показва, че на практика недоносените деца са най-голямата група малки пациенти, като броят им нараства. Това е и причината да съществува Световен ден на недоносените бебета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари