96-годишна корейка пребори вируса

1
Възрастната жена е оздравяла много бързо
Възрастната жена е оздравяла много бързо Снимка: CNN

Достолепна старица на 96 години пребори КОВИД-19.

Възрастната жена, чието име не се съобщава поради политиката на запазване на личните данни на пациентите, официално е най-възрастният човек, отървал се от болестта в Южна Корея.

Според интернет страницата на телевизия Си Ен Ен жената е изписана от болница в сряда и в момента си е у дома, където ще остане под карантина и лекарско наблюдение, докато напълно възстанови силите си. За бабата ще полага грижи и синът ѝ, който също е в пенсионна възраст, пише 24 часа.

Интересен факт е и впечатляващо краткият период на възстановяване на пациентката. Тя започва да проявява симптоми около 11-12 март и на 13 март е диагностицирана с коронавирус. Здравните власти я хоспитализират незабавно в болница в град Поханг.

За по-малко от две седмици 96-годишната корейка е изчистена от вируса. Краткият срок е необичаен дори за по-млади пациенти, много от които прекарват в болница до 20 дни.

Родното място на старицата – окръг Чонгдо, се намира непосредствено до град Тегу – първоизточник на заразата в Южна Корея. През декември и януари активисти на местната секта “Шин Чонджи” (самоопределяща се като християнска църква) обикалят град Ухан в Китай с цел да проповядват религиозната си доктрина.

Мисионерската им дейност продължава и след официалното оповестяване на случаи на КОВИД-19 в китайския град, откъдето плъзна заразата по света. Резултатите не закъсняват – след завръщането им в Корея храмът на “Шин Чонджи” в Тегу се превръща в огнище на болестта в Южна Корея. Оттам вирусът се разпространява в цялата югоизточна част на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари