Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

900 000 лева за нови "таралясници" в Русе?

7
Новите употребявани превозни средства не разполагат с климатик и рампа за хора в неравностойно положение и майки с бебешки колички
Новите употребявани превозни средства не разполагат с климатик и рампа за хора в неравностойно положение и майки с бебешки колички

С удоволствие ще кача на първия срещнат тролей в Русе Пенчо Милков и общинските съветници, гласували днес изключително вредно решение за нашия град.

Тези хора са избрани от нас, уж за да защитават интересите на гражданите, а на практика се оказва, че мислят само за кръпките на бюджета. Нямам логично обяснение за извършеното от тях предателство спрямо русенските граждани. Само така мога да окачествя гласуването на общинския съвет да се дадат 900 000 лева за поредните стари тролеи.

Новите употребявани превозни средства не разполагат с климатик и рампа за хора в неравностойно положение и майки с бебешки колички. 12 от тях ще бъдат доставени до края на този месец, а останалите 8 – през следващата година. Очаквало се заемът в размер на над 900 000 лева да бъде изплатен до края на 2024 г.

Това могат да го направят само хора, които скоро не са се качвали в градския транспорт. А там положението е отчайващо – освен, че са на няколко десетилетия, тези превозни средства застрашават живота на русенци. Без климатична система и достатъчно приток на въздух, хората не могат да дишат нормално, да не говорим за КОВИД мерки.

Електронните табла не отразяват точно разписанието, което и без това не се спазва понякога. За хигиената изобщо няма да напомням.

Така че, уважаеми г-н Милков и господа общински съветници! Време кардинално да решите проблема с градския транспорт в Русе, така както го направиха редица други градове като Плевен, Враца или Бургас. Там гражданите се возят не в третокласни таратайки, а в модерни и добре оборудвани автобуси. Електронните им табла имат разписания и точна информация кога ще пристигне съответното превозно средство. Автобусните спирки не текат при всеки дъжд и не са с парников ефект. В Бургас контрольорите са облечени в униформи и човек има усещането, че е в самолет, а не в градския тролей.

Г-н Милков и господа общински съветници, вместо да си правите PR акции със спортисти и артисти и да ни подхвърляте популистки решения, е наложително да направите така, че Русе наистина да заприлича на най-европейски град. Трябват визионерско мислене и адекватни действия, за да имаме не само съвременен и удобен транспорт, но и за да дишаме чист въздух и да се придвижваме по нормални улици.

В момента Русе е системно замърсяван, улиците са по-зле и от тези в Бейрут, а за тролеите… ще видите като се повозите в тях. На добър път!

Автор: Н. Маринов
(Автор: Н. Маринов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари