9 сигнала вдигнаха на крак огнеборците в Русенско

0
Клон се стовари върху автомобил в Русе, кола горя в Две могили
Клон се стовари върху автомобил в Русе, кола горя в Две могили Снимка: БГНЕС

9 сигнала за инциденти са вдигнали на крак екипите на РДПБЗН - Русе през изминалото денонощие.

Вчера сутринта за времето от 09:55 до 10:50 часа, служители от Първа РСПБЗН - Русе с един автомобил са пратени за гасене на пожар в сухи треви на бул. "България" в Русе. Пожарът е бил изгасен без щети.

Също без загуби се е разминало подобно произшествие в землището на град Бяла, където огнеборците от местната районна служба са извършвали гасене на запалени сухи треви, за времето от 11:53 до 12:24 часа.

В 14:28 часа в дежурния център на дирекцията се е получил още един сигнал за горящи сухи треви, този път на ул. "Тракция" в Русе. До 15:00 часа изпратените на местопроизшествието трима служители от Втора РСПБЗН - Русе са потушили пожара, без щети.

Между 15:00 и 15:30 часа екип от Втора РСПБЗН е реагирал и на сигнал за горящи отпадъци в метален контейнер на ул. "Неофит Рилски" в Русе. При този инцидент също не е имало материални загуби.

В 15:26 часа е получено обаждане за горящи отпадъци в закрито сметище в гр. Две могили. На местопроизшествието са насочени служители и техника от РСПБЗН - Две могили. Действията по гасене на запалването са продължили до 20:10 часа. При ликвидиране на произшествието са се включили с техника и хора от местни фирми, за засипване с пръст.

В 21:14 часа служители от РСПБЗН - Две могили са пратени на сигнал за пожар в лек автомобил „Фолксваген Пасат“ на адрес в гр. Две могили. Причината за запалването била техническа неизправност. При инцидента не са пострадали хора, нанесени са щети по превозното средство.

За времето от 22:55 до 23:45 часа служители от Сектор „Спасителни оперативни дейности“ са реагирали на сигнал за паднал клон от дърво върху лек автомобил „Тойота“ на ул. "Епископ Босилков" в Русе.

Тази сутрин в 7 часа на тел. 112 е постъпило обаждане за пожар в апартамент на 5-ти етаж в блок „Руй планина“ в Русе. На адреса веднага са изпратени екипи на пожарната и полицията. При пристигане там служителите на МВР са установили, че в жилището има човек - момиче на 17 години. Предприети са необходимите действия за гасене на пожара, възникнал в една от стаите и евакуиране на момичето, което е изведено от огнеборците невредимо. Екип на спешна помощ е прегледал на място възрастна жена, а 17-годишната е отведена за преглед в болницата. Пожарът е потушен и предстои изясняване на причините за възникването му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари