82-годишен шофьор е блъснал детето на колело на пешеходна пътека

0
Водачът веднага го е откарал в болницата за преглед, където е било установено, че е само с натъртвания и охлузвания
Водачът веднага го е откарал в болницата за преглед, където е било установено, че е само с натъртвания и охлузвания Видео: Русе Медиа

Детето на колело, което вчера бе блъснато на пешеходна пътека в Русе, е било ударено от 82-годишен водач

Както вече писахмеинцидентът стана на бул. „Липник“, на пешеходната пътека между митницата и Подстанцията. 12-годишното дете е пресичало на колелото си, което се е подхлъзнало на мокрия наклон в разделителната ивица и така е попаднало пред лек автомобил „Фолксваген Поло“.

Водачът веднага го е откарал в болницата за преглед, където е било установено, че е само с натъртвания и охлузвания.

Произшествието е документирано от пътните полицаи по административен ред. Въпреки че велосипедистите трябва да слизат от колелото си, когато пресичат по пешеходна пътека,  санкцията ще бъде за водача – той не е изпълнил задължението си да бъде внимателен към уязвимите участници в движението, а именно водачи на двуколесни ППС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Маньо
    Фактът, че детето е само с натъртвания говори, че шофьорът е бил достатъчно внимателен. Сюриите от безразборно връхлитащи тротонетки и велосипеди ще предизвика много по-сериозни инциденти докато импотентните държавни органи продължават да си траят.
  • 18
    3
    Русенка
    Това дете е трябвало да бъде научено, че пешеходната пътека се пресича пешком, не на велосипеда. Това се отнася за много други колоездачи. Рядко виждам някой да слезе от колелото си. А с каква скорост навлизат.... дори и водачите с перфектни рефлекси няма да могат да реагират... Дано детето се възстанови бързо и жалко за водача - ще го отнесе без вина.
  • 10
    2
    русенец
    Днес на разклона от кръговото на КАТ към Николово един възрастен, ама плашещо възрастен господин щеше да ме отнесе. Дори не разбра, какво щеше да направи, не разбра и че щеше да е по негова вина. Пък може и да е разбрал......... Щях да предложа тиквите от КАТ и ДАИ със съдействието на лекарите да направят така, че медицинските прегледи да установяват истинското състояние на водачите, а да не са формални, ама... то кое ли е наред при нас?
  • 0
    1
    Krasimirka
    Казаха,че детето е заспало на кормилото на велосипеда! Как е възможно това,нали равновесие трябва да се пази! Седим с мъжът ми и недоумяване!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари