8 града излизат на протест срещу Закона за социалните услуги

6
Протестът е против влизащия на 1 януари 2020 година Закон за социалните услуги
Протестът е против влизащия на 1 януари 2020 година Закон за социалните услуги Снимка: Dunavmost / Архив

Утре в 8 града ще се проведе протест организиран от Национална група - родители обединени за децата. Протестът е против влизащия на 1 януари 2020 година Закон за социалните услуги.

Поредният национален протест, целящ отмяна на Закона за социалните услуги и измененията, направени в 28 български закона, ще се проведе на 9 ноември. Протестът се организира от националното сдружение “Родители, обединени за децата” /РОД/ и националната едноименна фейсбук група.

В координираните протестни действия ще се включат  градовете София, Видин, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Кърджали . Протестът е поредната мирна демонстрация на българските родители, която цели по недвусмислен начин да потвърди решимостта им да се противопоставят категорично с всички възможни законови средства на приетия по-рано тази година Закон за социалните услуги  и множеството изменения и допълнения, направени в 28 български закона. Тези законодателни изменения в голямата си част са антихуманни, антинационални, в разрез са с Конституциата на Република България и грубо погазват основни човешки права както на децата, така и на родителите и на семействата като цяло. Опасенията на българските родители са, че влизащите в сила от началото на идната година законодателни промени автоматично ще овластят множество НПО-та и държавни институции, давайки им огромни правомощия  за грубо вмешателство в личния и семейния живот на всеки българин.

Протестът ще бъде и поредният апел към българските политици да проявят повече здрав разум и повишена отговорност към своите избиратели относно настоятелните им и многократно демонстрирани законови искания, които до момента остават нечути и без отклик от тяхна страна.

Припомняме, че недоволството на родителски организации против Закона за социалните услуги продължавяа да расте и ескалира до внасянето на законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги.  Национална група - родители обединени за децата смята, че този закон дава прекомерна власт на държавата, НПО и часни фирми доставчици на социални услуги в семейството. Протестът ще се проведе:

СОФИЯ - 13:00 ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

ПЛОВДИВ - 13:00 ДОМ ЛЕВСКИ

БУРГАС - 13:00 ПРЕД ОБЩИНАТА

РУСЕ - 16:00 ПРЕД ПАНТЕОНА

ВАРНА - 13:00 ПРЕД КАТЕДРАЛАТАКЪРДЖАЛИ - 15:00 ПАМЕТНИКА ЛЕВСКИ

ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 13:00 ПРЕД СКАЙ ЦЕНТЪР

ВИДИН - 13:00 ПЛ. БДИНЦИ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари