8 години затвор за шофьора, убил бебе в катастрофа в Русе

3
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново Снимка: Русе Медиа / Архив

Осъдиха Данаил Тодоров на 8 години затвор при първоначален общ режим

Състав на Окръжен съд – Русе осъди Д. Т. на осем години лишаване от свобода при първоначален общ режим за причинените при ПТП смърт на дете и средна телесна повреда на жена, возещи се в автомобила му.

Това се случи, след като подсъдимият призна изцяло фактите по обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства. Съдът уважи искането за съкратено съдебно следствие. При това положение, съгласно Наказателно-процесуалния кодекс, наказанието се намалява с една трета.

На 19.12.2019 г. осъжданият и неправоспособен Д. Т. употребил алкохол, но въпреки това решил да управлява автомобил, за да се прибере вкъщи. В колата пътували съпругата му, нейната дъщеря и внукът му на 1 година и 7 месеца. Движел се по ул. „Шипка“ в посока жк „Чародейка“ със скорост от 91,8 км/ч, когато изгубил управлението върху автомобила и се ударил в носещата колона на моста на бул. „България“. Вследствие на катастрофата, още същата вечер детето починало в болницата, а дъщерята била със счупен крак.

За причиненото ПТП, извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 2,44 промила и без необходимата правоспособност съдът определи на подсъдимия наказание лишаване от свобода в размер на 12 години. Предвид проведеното съкратено производство, същото бе намалено с една трета и така Д. Т. следва да изтърпи 8 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Приспаднато бе предварителното му задържане, считано от 19.12.2019 г. Подсъдимият следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 1226,14 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари