7-те най-чисти плажа в България

5
Може да ги познаете по това, че са носители на Син флаг
Може да ги познаете по това, че са носители на Син флаг

Може да ги познаете по това, че са носители на Син флаг

Бихте искали да се насладите на Черно море, но се притеснявате от това дали плажната ивица се поддържа у нас така, както в чуждите курорти, както и дали е достатъчно чисто за децата ви? В България също има плажове, които предлагат отлично обслужване и безопасност, златният пясък под краката ви е чист и мек, а водата в морето – кристална. Може да ги познаете по това, че са носители на Син флаг. Син флаг е програма, обединяваща екологията и туризма, за да отличи най-добрите, най-чистите плажове в България, които спокойно да посетите. През 2022 година следните плажове са носители на Син флаг, следователно те са и най-чистите плажове в България, пише Actualno.com

Най-чистите плажове в България, които да посетите това лято

1. Албена

Плажът в известния курортен град е покрит със ситен пясък, а морето е плитко, което го прави подходящ и за деца. Плажната ивица в Албена се слави с чистотата си, поради което е носител на Син флаг. Ако търсите най-чистите плажове в България, този курорт ще ви предложи повече от един, на който да се насладите. Близостта до природния резерват Балтата гарантира не само чистота на плажа, но и уникални гледки и чист въздух – идеално съчетание за морска почивка през лятото, далеч от прашния град.

2. Кранево

В непосредствена близост до Албена ще откриете още по-примамливо предложение за бягство от шумния делник, прашния въздух, предлагащо пълен релакс – поддържани и чисти плажове, кристални води, чист въздух. Съвсем не е случайно, че Кранево е известно и като селище за климатолечение.

3. Слънчев ден

Ако търсите не само най-чистите плажове в България, но и възможност за лечение чрез въздуха, насочете се към Варна и курортното селище Слънчев ден. Плажът не само е отличен със Син флаг заради условията, чистотата и поддържането му, но и предлага уникални преживявания на чист въздух. Всъщност въздухът там е лечебен, богат на бром, калций, йод, озон и лишен от запрашаване и газове.

4. Обзор

Любителите на водни спортове, които търсят не само най-чистите плажове в България, но и забавления във водата и на брега, могат да отидат малко по-южно – към Бургас, където Обзор ги очаква с дълга и широка изключително чиста плажна ивица, кристално море, вкусна храна и водни забавления като гмуркане, сърф, водни ски. Отличен със Син флаг, той е сред най-чистите плажове у нас.

5. Созопол

Историческият град предлага не само късчета жива история, съхранена през вековете, но и няколко разкошни и чисти плажа, носители на Син флаг. Плажът Алепу, разположен до Созопол и Дюни, централният плаж на Созопол и Харманите ще ви запленят с плитки и бистри като сълзи води, с финия и мек пясък, с отличното поддържане и чистотата си.

6. Аркутино

Търсачите на различни, уникални, романтични преживявания не могат да останат безучастни, посещавайки Аркутино. Плажът, отличен със Син флаг и тази година, разкрива не само спираща дъха гледка към остров Свети Тома, но и предлага възможност да се насладите на редки растителни видове като водните роза, лилия и леща, както и да се разходите сред редица природни забележителности в района. Детски кът, игрища и дори фитнес на открито на плажа са други плюсове, привличащи туристите.

7. Къмпинг Черноморец

Ако смятате, че къмпингите са места, лишени от удобства, грешите. Плажът към къмпинг Черноморец е не само един от най-чистите плажове в България, но предлага и уникален релакс, наслада от съчетаването на море и планина, луксозно настаняване в модерни бунгала, приличащи по-скоро на мечтаната къща на плажа, барове и детски кът, магазини и ресторанти, инструктори по йога и водни спортове, СПА зона. Луксът на брега на къмпинга ще ви очарова и ще промени мнението ви за къмпингуването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Дайвър
    Авторът ходил ли е на север от Албена и на юг от Созопол!?
  • 8
    2
    баба Яга
    На север има по-малко "столичани" и там е по-чисто. По южното крайбрежие са оградили, заграбили и засрали тотално като диви орди.
  • 4
    1
    Бойчо Демирев
    Пропуснали сте Източен плаж Поморие, който повече от 10 години е носител на син флаг. Журналиста който е писал тази класация да си върне парите за командировка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари