7 сигнала вдигнаха на крак пожарникарите в Русенско

0
Горя лятна кухня в „Гара Бяла“, пламна гробището в село Юделник
Горя лятна кухня в „Гара Бяла“, пламна гробището в село Юделник Снимка: Кис 13 / архив

През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 7 сигнала.

За времето от 10:28 до 11:39 часа служители от Първа РСПБЗН-Русе са работили по потушаването на пожар, възникнал в сухи треви и храсти в село Щръклево. Запалването е ликвидирано без щети на площ от около 50 кв.м.

В 11:20 часа ветовски огнеборци са пратени на адрес в града, където е имало запалване в сухи треви и храсти в двор на имот. Пожарът е потушен без щети.

В следобедните часове, от 15:30 до 16:55 часа, екип на РСПБЗН-Бяла се е отзовал на обаждане за пожар в лятна кухня и складово помещение в имот, намиращ се на адрес в кв. „Гара Бяла“. Произшествието е ликвидирано на площ около 28 кв.м., като са нанесени щети по покривна конструкция, мебели, техника и друго имущество. При инцидента е пострадал собственик на имота, който е откарана и настанен за лечение с изгаряния в МБАЛ “Юлия Вревская“-Бяла.

Още два пожара в сухи треви и храсти са гасили огнеборците, като произшествията са отработени без щети. Сигналите са постъпили съответно: в 16:19 часа за адрес в с. Горно Абланово, където са пратени служители от районната служба в гр. Две могили; и в 22:06 часа за с. Юделник, където инцидентът е възникнал до гробищен парк и пожарът е бил погасен от екип на РСПБЗН-Сливо поле.

Други два сигнала са били за оказване на техническа помощ – в 17:45 часа екип на ССОД е оказал съдействие за премахване на паднали дървета на ул. Зайчар в Русе, а в 04:10 часа също екип на ССОД е пратен с измервателна техника на ГКПП – Дунав мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари