7 прости стъпки към финансова свобода

0
Как да имаме финансова свобода ни съветват анализатори
Как да имаме финансова свобода ни съветват анализатори

“Парите, усвоете играта: 7 прости стъпки към финансова свобода” е книга на Тони Робинс -  майстор на успешното поведение  без значение дали се отнася за личния или професионалния живот.

В случая - управление на пари и инвестиране. Сайтът Inc.com препоръчва неговата забавна и достъпна книга, пишат Мениджър Нюз.

Някои финансисти като Кълън Рош не са съгласни със заключенията и препоръките на Робинс, особено когато описва, че 1 или 3,5 процента такса за активно управление на парите може да повлияе отрицателно на дългосрочните финасови резултати. Според Робинс: „96 процента от активно управляваните общи фондове не успяват да победят пазара за продължителен период от време!“

Той написва книгата поради силното желание да разбере как работят най-големите финансови умове в различни икономически условия. Включени са интервюта с Пол Тюдор Джоунс, Чарлз Шваб, Карл Икан, Т. Буун Пикънс, Рей Далио, Джон Богъл, Дейвид Свенсен, Мери Калахан Ердос, Кайл Бас, Марк Фабер, Сър Джон Темпълтън и Уорън Бъфет.

Написана талантливо и с определена цел, книгата сякаш събира най-големите милиардери на нашето време, за да ви помогнат с финансите. Ето няколко полезни съвета от нея.

Стъпка 1: Вземете най-важното финансово решение в живота си.

Накратко, първо трябва да решите да станете инвеститор (а не само потребител). Това означава да автоматизирате определено количество от приходите си в „Свободния фонд“ (например, идеалните спестявания за пенсионна възраст, които изчислявате на базата на желания финансов резултат.) Ако не може да предоставите нужното количество, има страхотни стратегии, включително планът „Спести повече утре“, който ще ви улесни със седмичните спестявания.

Стъпка 2: Знайте правилата преди да влезете в играта.

С помощта на тази стъпка ще разберете погрешните схващания относно такси, активно срещу пасивно управление на капитали, реалната цена на някои специфични инвестиции, брокери срещу доверени лица, фонд за целева дата, плановете за пенсиониране 401(k) и Roth 401(k) и асиметричен риск. Така може да намалите риска от загуба на пари и надплащане на такси и да създадете инвестиционни стратегии с данъчно предимство. Това е еквивалентът на „два пъти мери, един път режи“ в света на бизнеса. Ако знаете правилата на играта, е по-малко вероятно да загубите, когато играете.

Стъпка 3: Направете така, че от играта да може да се спечели.

Това се случва, когато изчислите точното количество пари, нужни за финансовата ви свобода. Повечето хора измислят изкуствено число, което е невъзможно за постигане, затова отлагат спестяванията и инвестициите. За да улесни тези изчисления, Робинс предоставя мобилно приложение към книгата. Погледнете навиците си на харчене. Може да ограничите дневните импулсивни покупки - (кафе, алкохол, бърза храна и т.н.), да намалите данъците, да изкарвате повече пари, да се преместите и подобрите начина си на живот.

Стъпка 4: Вземете най-важното инвестиционно решение в живота си.

Тук става дума за разпределение на активите, ребалансиране и осредняване цената на валутата, която предпочитате или ви се налага да използвате. Преди да започнете да инвестирате, трябва да прецените своята рискова поносимост, честотата на ребалансиране, за да поддържате тази рискова поносимост и месечна инвестиционна стратегия за осредняване на долара. Една интересна идея е да имате не само две категории (например „Риск/Растеж“ срещу „Сигурност/Консервативност“), но също да включите и списък „Мечти“, с който по-скоро да заделяте пари за нещата от живота, които ви мотивират. Така ще спестявате и инвестирате повече за бъдещето си.

Стъпка 5: Създайте доживотен приходен план.

Проучете възвръщаемостта, която получавате от инвестициите си в сравнение с други портфолиа и препоръчани разпределения на активи. Това включва да установите гарантиран доживотен приходен план чрез различни видове анюитет и данъчно ефективни стратегии за застраховка „живот“. Това са тайните на ултра-богатите, които не са познати на широката публика. Чрез тях свалят до минимум и защитават активите за децата, внуците и правнуците си.

Стъпка 6: Инвестирайте като най-богатите

Най-лошата среда е най-добрата ви възможност: да купувате, когато всички останали продават панически, и да продавате, когато пазарите вървят стремглаво в друга посока. Не е нужно винаги да сте наопаки, но изтормозените пазари създават значително богатство, а страхът и другите емоции изопачават истинските ценности. Повечето богати инвеститори са разбрали как да правят асиметрични връщания (например, риск от 1 долар да направи 5 долара). Обикновеният човек рискува по-голямата част от инвестициите си, за да направи 4 до 8% връщания.

Стъпка 7: Просто го направете, насладете се и споделете!

Тези принципи са в основата на мотивационното му ораторство и коучинг по вдъхновяващ живот. Психологията е голяма част от инвестирането. От нашето възприятие зависи дали светът е оскъден или богат. Може да го възприемем като пълен с проблеми или възможности. Всекидневната подготовка и признателност за това, което вече имате помагат да се фокусирате върху резултатите, които наистина искате, вместо да се тревожите какво нямате и да сте пасивни заради страх и други отрицателни емоции, които ви спират.

Може би най-въздействащото напомняне е, че “повторението е майка на знанието. В действието се намира цялата ви сила...не знанието е сила, а изпълнението.” С други думи, предприемайте големи действия, когато имате велики прозрения. Ако не сте прочели книгата, то следващото ви действие е ясно: Купете и прочетете тази книга!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари