69 нови случая на Covid-19 в Русенско, шестима заразени починаха

0
Активните случаи са 809
Активните случаи са 809 Снимка: Dunavmost

69 нови случая на Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за изминалото денонощие, като 60 от тях са от община Русе.

По двама заболели има от Борово, Бяла и Ветово, както и по един от Две могили, Иваново и Сливо поле. Без нови случаи са единствено населените места от община Ценово.

Същевременно за последните 24 часа няма оздравели, но три жени и трима мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали.

Активните случаи са 809, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 740, а преболедувалите остават 14 856. На болнично лечение към момента в областта се намират 233-ма души, като 45 от тях са в реанимация. Свободните легла са 91, от които интензивните са 16.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 14 място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко е Кърджали – 18.

До момента в областта са извършени 71 441 имунизации, като повторна доза са получили 36 305 лица.

Припомняме, че през тази седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Припомняме, че в Тубдиспансера ежедневно ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в дните сряда и петък имунизации ще могат да се правят и с „Янсен“. Препаратът на „Модерна“ ще бъде достъпен днес и четвъртък. В останалите две лечебни заведения също са осигурено всички налични видове ваксини, като те могат да се прилагат по всяко време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари