60 новозаразени с Ковид в Русенско, сред тях 6 деца

0
На болнично лечение в областта се намират 249 души, като 57 от тях са в реанимация
На болнично лечение в областта се намират 249 души, като 57 от тях са в реанимация

Трима мъже и две жени с положителен тест за коронавирус за починали

60 нови случая на Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие, като сред тях има пет деца в училищна възраст и едно в предучилищна.

Най-много заразени има в Русе – 53-ма. По два нови случая има в Борово и Бяла, както и по един в Две могили, Сливо поле и Ценово. Без нови случаи са населените места от Ветово и Иваново. През вчерашния ден има 70 оздравели, а трима мъже и две жени с положителен тест за коронавирус за починали. Активните случаи към момента са 1 196, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 23 307, а преболедувалите 20 564. Справка в Единния информационен портал показва, че през вчерашния ден Русенска област се нарежда на осмо място по заболеваемост в страната. Най-малко заразени има в Кърджали – 12.

На болнично лечение в областта се намират 249 души, като 57 от тях са в реанимация. Свободните легла са 139, от които 9 са интензивни.

До момента в региона са извършени 101 914 имунизации, като повторна доза са получили 51 908 души. Бустерна доза са си поставили общо 5 593 русенци.

През днешния ден до 16:30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите ваксини, по избор на пациента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари