6 нови случая на заразени с COVID-19 в Русе

2
Приятелят и бащата на заразена жена, момиче, върнало се от почивка на морето и 54-годишна жена...
Приятелят и бащата на заразена жена, момиче, върнало се от почивка на морето и 54-годишна жена... Снимка: БГНЕС

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са констатирани шест нови случая на коронавирус през последното денонощие.

Както е известно от вчера сред тях са двама от заместник-кметовете на Община Русе, а именно Златомира Стефанова и Енчо Енчев. Те са без оплаквания, като към момента се намират под 14-дневна домашна карантина. Важно е да се отбележи, че през вчерашния ден са изследвани десет контактни общински служители, като на останалите осем резултатите от PCR-тестовете са отрицателни.

Освен това други двама мъже с COVID-19 са установени. Те са съответно на 25 и 49 години и са контактни на 26-годишната жена, чиято положителна проба беше обявена през вчерашния ден. 25-годишният мъж, който е приятел на момичето, от няколко дни се оплаква от болки в гърлото, а 49-годишният ѝ баща е с кашлица също от няколко дни. И двамата не проявяват други симптоми и се намират под домашна карантина.

Останалите два случая не са свързани по между си или с някои от обявените от преди това. Става дума за две жени на 20 и 54 години, като и двете се намират под 14-дневна карантина вкъщи. От два дни 20-годишната жена, която се връща от почивка на морето, е с главоболие, отпадналост и повишена температура до 37.1°С. И в момента продължава уточняване на контактните лица. Другата жена, която е на 54 години, е с хрема и болки в гърба. За момента тя не съобщава за близки контактни лица.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 46, като активните случаи са 29 – 27 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и село Щръклево. От активните случаи към момента девет са хоспитализирани, а двайсет са на домашно лечение. От всички активни 29 случая в момента шест са безсимптомни, а 23 проявяват различни симптоми.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 31% са мъжете, а жените са 69%, което като бройка означава съответно 9 и 20. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 28 са жените, а мъжете са 18.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 547, а за други 5893 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6440.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари