6 месеца затвор за мъж крал ток

1
Спипали 55-годишен мъж в Търновско
Спипали 55-годишен мъж в Търновско Снимка: iStock

55-годишен мъж е осъден на 6 месеца затвор за неправомерно присъединяване към електрическата мрежа в с. Константин, обл. Велико Търново, съобщиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Елена, 55-годишен мъж е осъден на шест месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим за неправомерно присъединяване към ел.мрежа, извършено повторно.

Мъжът се призна за виновен и е осъден за това, че през септември 2019 г. в с. Константин, сам осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, собственост на „Енерго-Про Мрежи“ АД – гр. Варна, посредством промяна на свързването на средството за технически измервана – електромер към електроразпределителната мрежа и към абоната, така че средството за техническо измерване е изключено от измерването на обитавания от него имот, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, като деянието е извършено повторно - престъпление по чл. 234в, вр чл.28 от НК.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари